ABOUT

logo-lbb

Je fietst solo of samen. Recreatief of om je grenzen te verleggen. In de Alpen of de Vlaamse Ardennen. Als beginner of met jaren aan kilometers in de benen.

Waar je ook gaat, je bent en blijft een vrouw. Fietsen doe je graag zonder aan stijl in te boeten: in een outfit die niet alleen als gegoten zit, maar die er ook geweldig uitziet. We get that.

Little Black Bike brengt verfijnde fietsoutfits, ontworpen voor en door vrouwen met gevoel voor mode. Onze missie is eenvoudig: jou laten stralen. Van top tot teen. Als je goed in je vel aan je tocht begint, is de helft van de rit al gewonnen.

Maak van elk avontuur een geslaagd avontuur. Het jouwe.

Contacteer ons voor bijkomende informatie en/of vragen.

ANGÉLIQUE

“Toen ik in 2006 voor het eerst op een racefiets stapte, was ik als vrouwelijke wielertoerist een uitzondering. Omdat ik amper fietsende vrouwen kende, sloot ik me aan bij een recreatieve wielerclub voor mannen. Fier als een gieter hees ik me in mijn allereerste wieleroutfit. Lees: een schreeuwerige print, vloekende kleurencombinaties, een overvloed aan sponsornamen en een zeem om bij te huilen. Maar trots dat ik was!

Met mannen fietsen was en is plezant, maar soms wil je ook gewoon eens onder vrouwen op pad. Daarom richtte ik in 2009 een eigen vrouwenfietsclub op. Bij wijze van statement gingen we voor een roze outfit met bloemenprint. Roze. Donkerroze, vuilroze, lichtroze, babyroze, fluoroze,… Pink was everywhere!

Onze fietsclub groeide uit tot een community die maandelijks duizenden fietsende vrouwen bereikt. Een paar jaar geleden besefte ik dat ik eigenlijk gewoon stijlvol op de fiets wil zitten. De fiets, outfit, schoenen, helm en zelfs sokken: alles moet kloppen. Ook bij het sporten wil ik het ‘little black dress’-gevoel. Alleen: leuke outfits vinden bleek een hele uitdaging.

Stilaan groeide het idee om een eigen fietskledinglabel voor vrouwen te lanceren – een label voor al wie er ook op de fiets graag stijlvol uitziet. De droom werd een plan, het plan werd werkelijkheid: Little Black Bike zag het levenslicht. Het is mijn hoop dat het label wereldwijd ontdekt en gesmaakt wordt. Hoe meer vrouwen zelfzeker de fiets op kunnen, hoe mooier we samen de wegen kleuren. Het oog wil ook wat, toch?”

Angélique

PRESS
GRINTA.BE

april 2017

little black bike, vrouwelijke wielertoeristen, wielerkledij voruwen, wielershirts vrouwen
NIEUWSBLAD MAGAZINE

april 2017

KNACK

mei 2017

GRINTA.BE

november 2016

sweatshirts, angélique dupré, fietskleding dames, fietstrui dames
SPORT.BE

januari 2016

Little Black BIke in clycling.be
TENDENS.TV

mei 2017

dames fietskleding, fietskleding dames
SPORT.BE

april 2017

Fietskleding dames Angélique Dupré Little Black Bike
DE GENTENAAR

mei 2016

payments_littleblackbike